maanantai 19. tammikuuta 2009

Poikanen 16.1.2009

Pahoittelut että en saanut kuvaa tänne, yritin varmaan 6 kertaa lähettää kuvaa mutta ei ikinä tullut perille. höh.

---
15.1.2009
kello 6:20
Herätys kello soi. Ylös koko poppoo ja valmistautumaan lähtöön. Onneksi ei ole kuin vähän pakkasta.

15.1.2009
kello 8:00 Äitipolilla

Polilla otetaan käyrää, normaalit mittaukset. Ultralla katsotaan vaan että vauva on virkeä. Ei oteta painoarviota kun vasta viikko sitten koko oli 3,6kg. Labran kautta vielä ja sitten osastolle käynnistykseen. Olin aika pettynyt. Olin toivonut että pääsisin suoraan saliin ja voitaisiin puhkaista kalvot.
Kuitenkin osastolla niin täyttä että pääsen synnytyssalin viereen tarkkailuhuoneeseen ja
saan ensimmäisen murusen kohdunsuulle noin kello 10:25
Tässä vaiheessa tilanne sama kuin viimeeksikin, 2cm auki, 2cm jäljellä. Murusen jälkeen alkaa melko lailla samantien supistamaan, supistukset ei kuitenkaan näy käyrällä. Miulla alkaa jo posket punottaa ja olla hieman lämmin. Pikkasen tuntuu inhottavalle.


15:15
Saan toisen murusen. Tilanne sama. Supistukset ei näy käyrällä. Kohdunsuulla ei muutoksia. Ei mitään.

16:15
Pete lähtee kotia. Olo on turhaantunut kun mitään ei tapahdu. Taas käyrällä oloa. Vähän supistaa mutta mitään ei näy. Kuudelta tuntuu että supistukset on loppuneet kokonaan. Kahdeksalta osastolle odottamaan huomista aamua ja jatkoa.

supistaa:
21:16
21:19
21:22
21:25
21:30
21:33
21:38
enenpää en merkannut ylös. Taas otetaan käyrää. Ei näy mitään käyrällä, ainakaan supistuksia. Vauvan sykkeet näyttävät hyppäävään aina supistuksen kohdalla jopa 200. Vauva liikkuu myös tosi paljon. Kätilö tulee seuraamaan käyrää viereen ja merkataan käyrällä aina kun supistus tulee. Olen itse aika hätääntynyt vauvan korkeasta sykkeestä, mutta yritän rauhoittua. Syke tasaantuu kun ei ole supistusta.

23:05 Kohdunsuu 3lle sormelle auki.

23:15 Saan litalgin kipupiikin, se ei auta yhtään.

00:40 otetaan taas käyrää, supistaa aika tasaisesti edelleen 2-4 minuutin välein. Vieläkään ei näy supistusta käyrällä. Käyrän jälkeen reilusti 3lle sormelle auki. Edistystä on siis tapahtunut.
Kätilö soittelee synnytyssaliin. Sinne kuulemma mahtuu. Ketään muita ei ole synnyttämässä.
Sitten laitetaan peräruisketta.

01:00 Pääseen ammeeseen. Lillun siellä tunnin verran. Supistukset tuntuu taas 3-4minuutin välein. Tässä vaiheessa ajattelin että no kohta lähden takaisin osastolle kun ei nää edes satu vielä kauheasti.

02:00 Saavun saliin. Ilokaasu on jo valmiina odottamassa. Mietin pitkään uskallanko edes ottaa kun viimeeksi tuli niin huono olo.

02:05 Puhkaistaan kalvot. Kohdunsuu 4 senttiä auki. Lapsivesi on hyvän väristä, vaaleanpunaista. Vauvalle pinni päähän ja sydänäänet rauhoittavat mieltä. Ovat ihan hyvät, ei ole nousuja supistusten kohdalla. Ja Tadaa, nyt näkyvät myös supistukset käyrällä. Niinkuin kaksi kertaa aikaisemminkin. Kaksi ekaa supistusta vesien menojen jälkeen vielä kestän ja sitten on pakko ottaa ilokaasua. Voi ei. Miksi? Olo on kahta kauheampi, olen ihan pökkörässä ja kivut sattuu vielä enemmän. Meinasin mennä kiikkutuoliin istumaan mutta sanon samantien että haluan puudutusta. Sattuu.
02:25 Anestesialääkäri saapuu. Aloitetaan laittamaan spinaalipuudutusta. Se ei kuitenkaan onnistu. Makasin kyljelläni, ei onnistu. Nousin istumaan ja taas yritettiin. Puoli tuntia anestesialääkäri tökki selkääni. Supistukset sattuivat todella kovasti. Etenkin kun olin istuma asennossa ja vauva todellakin painui alaspäin. Hengitin pitkään ja rauhallisesti nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Välillä vaikersin kun sattui niin kovasti. Nojasin koko ajan kätilöön.

02:55 Spinaali ei onnistu. 7cm auki. 3 senttiä lisää puolessa tunnissa. Kätilö pyytää lääkäriä laittamaan kohdunkaulapuudutteen. Ihanaa. Olin jo valmistautunut että menee kokonaan luomuna.

03:15 8cm auki, kohdunkaula puudute auttaa välittömästi. Tuntuu että supistukset hävisi kokonaan. APUA!

03:35 Kokoaan auki. Enää reunaa vain jäljellä. Odotellaan. Tuntuu ikuisuudelta. Laitoin Petelle viestiä että ihan kohta syntyy. Pete oli siis kotona poikien kanssa. Tuntuu että vauva valuu alaspäin. Vielä vaan odotellaan. Ponnistusvaiheen kestoksi on merkitty 8 minuuttia. Itse tuntuu että oli paljon paljon vähemmän. Ainakin se ihan kunnon ponnistusvaihe. Ponnistusvaihe alkaa, kunnon ponnistustamisen tunnetta ei ole. Nopeasti vauva tulee alas ja tulee se kaikista kauhein kohta. Pää on puoliksi ulkona, kipu on aivan kamalaa. Tuntuu että repeän joka suuntaan. Kätilö sanoo ettei saa ponnistaa. Pakko. Sieltä se tulee

3:55 Poika syntyy. Ah, mikä ihana tunne kipu helpottaa samantien. Poika on ja iso, sanovat kätilöt. Napanuora on kiertynyt kerran löyhästi kaulan ympärille. Kätilö puhaltelee vauvaan päin ja saankin pian pojan rinnalle. Pisteitä tuli 9/9/9, väristä lähti piste. Oli aika sininen.
04:01 Istukka syntyy. Sekin aika jötkäle, painoi 710g.

Pojan mitat saadaan tietää myöhemmin.
paino 4525g, pituus 51 cm, päänympärys 37cm.
Selvisi miksi teki niin kipeää.

Kätilö tutkii vahingot, vain pikku nirhauma limakalvoissa. E tarvitse tikkejä. Vuotoa oli 200ml. Käyn suihkussa ja kahden tunnin päästä olen takaisin jo osastolla vauvan kanssa.

Aurinko paistoi aamulla ihanasti.

Pullaposki.

Kotiin lähdössä.Pikkuinen tuhisija kutsuu. Maitoa tulee jo yli laitojen.


Kiitos kaikille onniteluista! <3

Ei kommentteja: